Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj susţin că au fost anunţaţi încă de luni că reprezentanţii Corpului de control al premierului vor face verificări la Cluj.
"Au cerut ordine de plată, documentaţii, actele de atribuire, contractul, plăţile, hotărârea Consiliului Judeţean de rectificare bugetară şi situaţia lucrărilor din acea perioadă", a precizat Mihai Seplecan, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
Alin Tişe, cel care deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului în 2010, susţine că verificările sunt abuzive şi ilegale.
"Corpul de control efectuează un control abuziv, ilegal, el nefiind competent să verifice modul de licitare, contractare, adiţionare, cheltuire sau plăţi, efectuate de Consiliul Judeţean Cluj care este autoritate aleasă şi care funcţionează în baza principiilor descentralizării, autonomiei locale, deconcentrării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii. Competenţa aparține exclusiv Curţii de Conturi care a şi efectuat în fiecare an aceste controale", susţine acesta.
Lucrările la stadionul Cluj Arena au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj. Costurile s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Judeţean Cluj, cât şi de la guvern.
Stadionul Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011. El are o capacitate de peste 30.000 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA.