Tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au putut să experimenteze pentru câteva minute ce înseamnă să lucrezi ca specialist IT în industria jocurilor, a electronicelor sau în industria auto.
Concurenţii au avut la dispoziţie 15 minute pentru a rezolva problema primită, timpul maxim în care un specialist rezolvă astfel de sarcini. Studenţii la informatică au avut însă nevoie de puţin ajutor.
"A fost puţin dificil pentru că nu am încă experienţă în gaming şi vectori şi grafică în general", a spus unul dintre concurenţi.
"Trebuie să faci multe chestii într-un timp foarte scurt şi trebuie să te adaptezi la ce ţi se dă. Pe lângă ce am învăţat la facultate, e o experienţă nouă şi ceva în plus", este părerea altui concurent.
"Pe noi ne ajută foarte mult să descoperim persoanele care sunt interesate, cărora le place să facă aşa ceva", a explicat Larisa Nica, manager resurse umane.
Nu doar tinerii aflaţi în căutarea unui lor de muncă s-au înscris la Speed Coding Challenge. Provocarea lansată de companii i-a atras şi pe specialiştii care lucrează deja în domeniul IT.
"Am câştigat, dar cu puţin ajutor. Mi-a plăcut provocarea şi îmi place să îmi reamintesc lucruri", a spus unul dintre participanţi.
"Am început acest concurs în toamna trecută, a fost un eveniment pilot şi pentru că a avut mare succes, am decis să îl reluăm pentru această ediţie", a spus Louisa Olar, organizator al evenimentului.
Speed Coding Challenge a avut loc în cadrul Târgului de Cariere desfăşurat săptămâna aceasta la Cluj-Napoca. La aveniment au participat 2.500 de tineri pasionaţi de IT.