Creată ca o școală alternativă pentru cei care își doresc o carieră în IT, academia are o programă de trei ani, iar cursurile sunt gratuite. Studenții trebuie însă să respecte termene limită și să lucreze în echipă ca într-o adevărată companie pentru a promova.
"Am avut peste 1.500 de candidați care au făcut testele online și doar 330 au reușit să treacă peste teste. Ideea de bază este să scoatem practicieni pe piață. Piața de IT necesită forță de muncă și trebuie să îi pregătim", a precizat Gloria Csiszer, reprezentant al Academiei IT.
Cursurile sunt urmate în acest an de liceeni, dar și de studenți.
"Am ales aceste cursuri, deoarece aș vrea să învăț informatică - programare, deoarece aș vrea să avansez în acest domeniu și aș dori un viitor din acest lucru", a explicat Sorin Cio, student.
"Destul de complicat la început, dar am început să îmi dau seama. Sunt lucruri de bază practice, dar îmi par grele la început. (Practic primiți exerciții pe care trebuie să le rezolvaţi?) Trebuie să le rezolvăm până în 24 de ore", a spus Antonio Dimeș, student.
Din cei 330 de candidați admiși, vor fi aleși în următorele trei luni 110, care vor trece timp de 28 de zile prin mai multe etape de evaluare.
"Primesc în fiecare zi seturi de probleme, pe care trebuie să le rezolve. Îi obișnuim cu ore fixe la care trebuie predate aceste proiecte, lucrează individual pe aceste proiecte, vineri sunt examene care se dau. În timpul weekendului, se lucrează în echipe. Dorim să îi învățăm să lucreze ca în viața reală", a afirmat Gloria Csiszer.
Inițiatorii Academiei IT se gândesc acum să suplimenteze numărul de locuri pentru viitoarele cursuri.