Concedieri la fabrica de lactate din Baciu
Reprezentanţii companiei olandeze susţin că recurg la concedieri, din cauză că sunt nevoiţi să facă investiţii, în special pe partea de transport şi logistică.
"Costurile logistice în România sunt mai mult decât duble față de alte țări europene. E de importanță majoră că ținem aceste costuri sub control", a declarat Jan Willem Kivits, directorul executiv al FrieslandCampina.
Liderii de sindicat dezaprobă însă decizia luată de conducerea companiei olandeze.
"Existau alte posibilităţi de reducere a costurilor, de îmbunătăţire să zicem a eficienţei economice a companiei, dar aşa cum ne-am obişnuit de 25 de ani încoace, cea mai importantă măsură văzută de angajatori este reducerea de personal. Mă îndoiesc să fie costurile duble având în vedere moneda în care se plăteşte transportul în România, versus moneda cu care plăteşti dincolo şi făcând o socoteală, nu cred că ajungem la o diferenţă atât de mare", a afirmat Valentin Ilcaş, lider de sindicat Cartel Alfa Cluj.
"Managementul lor intern, aici nu avem competenţe şi nu putem să ne amestecăm, dar avem pretenţia să fim informaţi şi să avem un dialog cu ei, pentru a vedea ce se întâmplă cu salariaţii de acolo", a spus Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.
Conducerea AJOFM caută soluţii pentru viitorii disponibilizaţi. Reprezentanţii agenţiei se vor întâlni cu ei, chiar săptămâna aceasta.
"Meseriile lor sunt în domeniu pe care azi piața muncii le cere: manipulant mărfuri, gestionar depozit, facturist, stivuitorist. Din cei 41, un număr de 10 persoane au vârste în jur de 50 de ani, nu este o vârstă greu ocupabilă, dar față de ceilalți 30 care sunt tineri, va fi puțin mai greu ca aceste peroane să fie reîntoarse pe piața muncii", a precizat Daniel Don, dir. exec. AJOFM Cluj.
Compania olandeză are în prezent 300 de angajaţi la fabrica din Cluj.
- Etichete:
- concedieri fabrica lactate
- fabrica baciu
- investitii frieslandcampina
- angajati frieslandcampina
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News