Andrada şi Vasile fac parte din prima generaţie de studenţi şi masteranzi care au intrat la Colegiul Profesional al UBB. Aici au avut şansa să întâlnescă personalităţi din diverse domenii, experienţă ce le-a schimbat percepţia asupra traseului lor profesional.
"În mod special mi-a rămas în minte întâlnirea cu Dragoş Iliescu, care este o mare personalitate şi care m-a pus să mă întreb puţin legat de meseria mea de psiholog", a afirmat Andrada Jucan.
"Dorinţa de a fi bun în domeniul tău te ajută să cunoşti oameni noi, din alte domenii. De exemplu, colegii au realizat o lucrare despre Avram Iancu, îmbinare între psihologie şi istorie", a explicat Vasile Anton.
Anul trecut, 50 de studenţi au făcut parte din Colegiul Profesional, iar anul acesta au fost scoase la concurs 75 de locuri. Criteriile de admitere au fost riguroase, astfel că doar jumătate dintre candidaţi au reuşit să ocupe un loc în sesiunea de admitere din iulie.
"A fost un interviu, discuţia s-a axat pe motivaţia noastră, pe ce ne plănuim să facem, am prezentat activitatea de cercetare, cât şi partea de voluntariat. Este o oportunitate deosebită pentru noi, studenţii, care dorim să facem ceva mai mult în afara orelor de curs", spune Simina Răchiţeanu, una dintre candidate.
"Colegiul Profesional de Perfomanţă Academică este o structură unică în România creată la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în toamna anului 2013. Câştigul cel mai mare este sub raport ştiinţific, pentru că le oferim întâlniri cu personalităţi de excepţie, ce au făcut performanţă în domeniul lor. Pot să vă spun că au avut întâlniri cu Gheorghe Benghea, cu Radu Silaghi-Dumitrescu", a declarat prof. dr. Ilie Rad, directorul Colegiului Profesional din cadrul UBB.
Pe lângă aceste avantaje, studenţii şi masteranzii din Colegiul Profesional au parte şi de beneficii finaciare. Aceştia pot să locuiască în cele bune cămine studenţeşti, unde au o reducere de 75% din taxa de cazare. În plus, universitatea suportă costurile, în cazul în care aceştia vor să participe la conferinţe ştiinţifice în ţară sau în străinătate.