Pentru maşinile de spălat şi frigiderele duse la reciclat, oamenii au primit cupoane în valoare de 40, respectiv 20 de lei. Dacă în schimbul frigiderelor şi maşinilor de spălat oamenii au primit bonuri valorice, pentru celelalte aparate duse la reciclat au beneficiat de taloane cu care au participat la o tombolă.
În Dej, au fost amenajate trei puncte de colectare a deşeurilor electrice.
"Locuitorii pot să aducă orice aparat electric sau electrocasnic sau mai bine zis orice intră în priză sau funcţionează pe baterii. Pot să le aducă la aceste puncte de colectare sau pot să ne solicite să mergem să ridicăm aparatele grele direct de acasă, de la cetăţeni", a spus Crinela Baba, un reprezentant local al Asociaţiei Române pentru Reciclare.
"Scopul campaniei este de a colecta deşeurile electrocasnice de la populaţia din Municipiul Dej. Sigur, am făcut o acţiune, spun eu benefică, şi pentru Asociaţia RoRec şi pentru primărie. Am iniţiat un parteneriat în urmă cu un an de zile, şi în iunie anul trecut s-au colectat aproximativ 5.000 de kilograme", a adăugat Morar Costan, primarul municipiului Dej.
Asociaţia Română pentru Reciclare organizează acţiuni de colectare de două ori pe an în oraşele mari şi o dată pe an, în comunele din ţară.