Prioritățile sunt finalizarea lucrărilor la cea mai modernă sală polivalentă din România și achiziționarea a 40 de noi autobuze. Banii vor fi însă cheltuiți fără votul a jumătate dintre consilierii locali, aceștia refuzând să își de-a acordul pentru astfel de investiții. Nemulțumirile au fost cauzate de alocarea unor sume considerabile pentru achiziția de autobuze sau pentru sportivi, în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016.
"În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016, care se vor desfăşura la Rio de Janeiro, şi urmând exemplul altor oraşe care au înţeles acest lucru, cer alocarea sumei de 6,5 milioane de lei din bugetul local", a spus consilierul local Ovidiu Chifor.
"Aş vrea să propun achiziţionarea unei table de vot electronic, astfel încât să uşurăm sarcina preşedintelui de şedinţă. Mai ales când dumneavoastră prezidaţi şedinţele, cred că ar fi un pas în secolul XXI dacă am reuşi să votăm electronic şi transparent. Putem renunţa la o roată de rezervă de la un autobuz, cred că ne încadrăm", a fost părerea consilierului local Gabriel Oniga.
"Glume de acest gen care dovedesc lipsa celor 7 ani de acasă a dumneavoastră, să binevoiţi în afară acolo la fumoar, acolo ne iertăm şi ne exprimăm", a spus viceprimarul Anna Horvath.
În 2014, Clujul a alocat 500 de milioane de lei pentru investiții. Bugetul este dublu față de cel de anul trecut.