500 de milioane de lei trebuie să împartă în acest an autorităţile locale la capitolul investiţii. O parte din bani ar trebui să meargă spre amenajarea de parcuri şi spre un nou sediu pentru Filarmonica de Stat Transilvania.
"Constat o sumă foarte mica pentru sediul Filarmonicii Transilvania. Cred că ar trebui să acordăm o atenție deosebită acestui sediu, cu atât mai mult cu cât vorbim de foarte mult timp. Acolo sunt niste rezultate excepționale ale artiștilor", apreciază deputatul Aurelia Cristea.
"Am pus bani mai puţini, pentru ca anul acesta să construim hotelul şi parkingul care vin dedesubt, care vin în parteneriat, deci cel care face hotelul va lua parkingul în administrare. După ce parkingul este gata, urmează faza masivă de investiţie a primăriei, pentru construcţia sălii", declară primarul Emil Boc.
Autorităţile locale ar trebui să aloce bani în acest an şi pentru refaţadizarea ecologică a blocurilor.
"Acea faţadizare verde. S-a dovedit, printr-un studiu, că zece blocuri cu acest tip de faţadă fac în curăţarea aerului cam cât face un parc de dimensiune medie", susține arhitectul Horaţiu Răcăşan.
În 2014, bugetul Clujul depășește ușor 1 miliard de lei și este cu peste 200 de milioane de lei mai mare față de cel de anul trecut. Nu doar bugetul general este mai mare, ci şi cel alocat investiţiilor: cu peste 50% mai mare decât în 2013. De asemenea şi pentru Sănătate şi Asistenţă Socială se vor aloca fonduri cu 30%, respectiv 24% mai mari în acest an.