Construirea celei mai moderne săli polivalente din România şi înnoirea parcului auto al companiei de transport. Acestea sunt proiectele pe care vor fi chelutiţi cei mai mulţi bani din bugetul istoric de 257 de milioane de euro al Clujului.
"Este o creştere a bugetului municipiului cu 48 de milioane de euro, de la 208 la 257 de milioane de euro. Creşterea, în esenţă, se bazează pe utilizarea fondurilor europene, pe accesarea creditului şi pe excedentul anilor precedenţi. În acest lucru constă creşterea bugetului", explică Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
Prioritar este şi proiectul prin care vor fi aduse pe străzile oraşului 50 de staţii de închiriere de biciclete, o promisiune făcută clujenilor de primărie încă din 2011.
"Vor fi 500 de biciclete, care vor fi puse în circulaţie pentru moment. Vor fi 18.8 kilometri de piste de biciclete şi trasee de biciclete, undeva la 59 de kilometri", precizează Ovidiu Câmpean, managerul proiectului.
Clujenii sunt de părere că modernizarea drumurilor şi amenajarea de noi locuri de parcare ar trebui să fie prioritare în cheltuirea banului public.
Autorităţile locale au promis că în 2014 vor reabilita cele mai importante intrări în oraş, printre care şi Calea Turzii. Modernizarea arterei ar urma să coste 4 milioane de euro şi să fie finalizată până în luna septembrie.