Mulţi dintre cei veniţi la Bonţida pentru festivalul de muzică electronică s-au cazat în casele localnicilor pe perioada celor patru zile de concerte. Ghiţă Bocoş este unul dintre sătenii care şi-a pregătit casa pentru turişti, iar acum şi-a asigurat venituri suplimentare consistente pentru bugetul familiei sale.
"Am zis să luăm şi noi că, mai rotunjesc din venituri mai, ne mai facem şi noi că la ţară ştim cum e", spune Ghiţă Bocoş.
Clienţii sunt şi ei mulţumiţi de condiţiile oferite de localnici.
"Am dat peste nişte oameni foarte faini, ne-au făcut şi ciorbă de perişoare, mâncăm dimineaţa după ce ne întoarcem de la festival", spune unul dintre participanţii la Electric Castle.
Conştienţi de faptul că cererea pentru locurile de cazare va fi cel puţin la fel de mare ca anul trecut, localnicii au mărit preţurile. În consecinţă, unii turişti au ales să îşi instaleze corturile în curtea castelului sau chiar în curţile oamenilor, la jumătate de preţ faţă de cazarea în casă.
" Dorm aici (în cort n.r.). Au venit aseară, după ploaie", spune Estera Pustai, o localnică din Bonţida.
"S-au pus parcă tot satul pe o mână şi sub 70 de lei nu găseai nimic. Şi l-am găsit pe omul ăsta cumsecade, care a zis că ne lasă să ne punem corturile la el în curte. E ok şi aşa. Atât că rămâi în cort, dar nu cred că plouă cu pietre pe aici, avem duş, ca şi la cazare normală şi la jumate de preţ", a explicat unul dintre clienţi.
Şi primarul recunoaşte că Electric Castle este mană cerească pentru comuna Bonţida. De când cu festivalul comuna este mai cunoscută, iar bugetul localităţii creşte.
"Aduce un plus de valoare bani în comuna noastră, atât la consiliul local în bugetul comunei Bonţida, cât şi oamenilor din localitate", se mândreşte Emil Carhaţ, primarul comunei Bonţida.
Festivalul de muzică electronică Electric Castle este la a doua ediţie.