După doar doi ani de studiu, cei 125 de boboci care au început cursurile vor deveni agenţi de poliţie cu acte în regulă. Printre ei se află şi o tânără, care a lăsat Facultatea de Litere pentru uniforma de poliţist.
"Am renunţat la Litere, asta e plăcerea mea, acesta este visul meu, cel mai important lucru. Găsim un loc de muncă stabil, un salariu cât de cât", a afirmat Ana Emilia Jojă, elevă în anul I.
"Am stat un an acasă şi am învăţat să intru. E mult mai sigur aici, decât să lucrez într-o fabrică pe un salariu de nimic. E excelent aici", a spus Marian Sigartău, un alt elev în anul I.
"Mi-a plăcut întotdeauna meseria de poliţist, nu m-am încadrat prima dată şi acum mi-a sosit şansa. Nu m-am încadrat cu înălţimea, era 1,70 atunci pentru băieţi şi anul acesta s-a redus la 1,65, eu având 1,68, m-am încadrat", a spus şi Cristian Fărcaş, un alt elev la Şcolii de Poliţie.
Pe durata studiilor, elevii vor avea parte de instrucţie militară, dar şi de pregătire teoretică.
"Şase ore de pregătire, de învăţare, ulterior după prânz studiu, şi evident informarea pe care pot să o facă atât la bibliotecă, cât şi la profesorii care sunt pregătiţi pentru a acorda consiliere, informare", a afirmat comisarul şef Alexandru Tanco.
Statul le oferă elevilor rechizite, uniformă şi cazare gratuite. În schimbul acestora, tinerii au obligativitatea ca, după ce vor deveni agenţi în de poliţie, să rămână timp de 10 ani în structurile de ordine şi siguranţă publică ale Poliţiei Române.