Lucrările de execuţie a marilor proiecte ale judeţului au fost suspendate rând pe rând, după arestarea în urmă cu o lună a preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.
"Blocaje am descoperit, din păcate sunt încă şi lucrăm foarte mult pe deblocarea instituţiilor. Sunt în regiile subordonate blocaje, sunt procese care se derulează, sunt tot felul de suspiciuni", a afirmat Vakar Istvan, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj.
Peste 650.000 de clujeni riscă să rămână de anul viitor cu deşeurile în stradă, dacă situaţia de la Consiliul Judeţean nu se deblochează. Construit din bani europeni, Centrul de Deşeuri este în pericol să rămână fără finanţare, dacă până la sfârşitul acestui an nu vor fi încheiate lucrările.
"În momentul de faţă nu se execută lucrări, dar se execută o expertiză tehnică, care are menirea de a confirma care sunt soluţiile tehnice ce pot fi urmate. Executantul a oprit lucrările, după ce Consiliul Judeţean a stopat la rândul lui plăţile", a precizat Alin Iuga, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj.
Şi lucrările de reabilitare a drumului de acces în Parcul Naţional Apuseni s-au blocat. După patru ani şi şase amânări, şoseaua Răchiţele - Ic Ponor de doar 20 de kilometri a rămas fără constructor.
"Ca urmare a problemelor repetate, care au fost în executarea acestui contract de lucrări, prin intermediul instanţei de judecată contractul a fost reziliat. Noi vom solicita proiectantului restul de lucrări care mai sunt de executat, urmând ca aceste lucrări să fie scoase din nou la licitaţie", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj.
Proiectul de modernizare a peste 400 de kilometri de drumuri judeţene este de asemenea blocat. Aceeaşi soartă o are şi procesul de contractare a unui credit de 50 de milioane de lei, bani necesari pentru plata noii piste de 2.100 de metri a aeroportului clujean.