Anotimpul cozonacilor

Data publicării:
cozonaci

În bucătăriile din Sîntimbru, judeţul Alba, se lucrează la foc continuu. Femeile pregătesc cu spor cozonacii, după reţete tradiţionale, vechi de sute de ani.

"Este un cozonac tradiţional. De aceea clienţilor noştri le place foarte mult, pentru că îl coacem în cuptor cu lemne şi nu punem niciun ameliorator. E totul tradiţional", explică o bucătăreasă.

Pentru că, atât pâinea, cât şi cozonacii, sunt făcuţi ca la mama acasă, comenzile sunt acum duble faţă de o perioadă obişnuită.

"Au înţeles clienţii noştri că sunt exact ca acei de acasă şi, atunci, decât să mai muncească, vin şi fac comandă la brutărie", spune Călin Matieș, proprietarul unei brutării.

Prețul cozonacilor este 7 lei, iar o pâine pe vatră de 2,5 kg se vinde cu 10 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri