Fiecare salariat a putut alege dacă participă sau nu la grevă. Acţiunea a durat 30 de minute, dar angajaţii de la ghişee nu s-au alaturat protestului, pentru a fi evitată aglomeraţia.
"La salarii nu s-a mai umblat de ani de zile, deci nicio indexare, nimic, plus că în octombrie guvernul blochează, îngheaţă salariile la nivelul anului nu ştiu care, în care nu s-a adăugat nimic nici în ăla la salariu şi atunci noi la ce să ne mai aşteptăm", s-a întrebat un angajat.
"Pentru drepturile salariale, pentru drepturile pe care nu le prea avem şi ni s-au tăiat mai multe dintre drepturi şi să revenim la ceea ce înainte a fost un pic mai bine", a afirmat altul.
În total, 120 de angajaţi ai primăriei clujene au intrat în grevă de avertisment, adică 20% din cei 600 de salariaţi.
"Doresc să precizez că peste 50% din salariaţii din administraţia publică locală din România au venituri până în 950 de lei, ceea ce, gândiţi-vă dacă sunt salariaţi şi soţ şi soţie care lucrează într-o instituţie, o familie cu un venit de 1700 de lei", a spus Bogdan Şchiop, secretar general al FNSA.
La nivel naţional, aproximativ 30.000 de angajaţi ai primăriilor şi consiliilor judeţene din 38 de judeţe şi capitală au intrat în grevă de avertisment, potrivit reprezentanţilor Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.