Evaluarea pentru admiterea în sistemul privat de învăţământ a durat 3 ore, iar rezultatele vor fi afişate la mijlocul săptămânii. Pentru a fi admişi în clasa a IX-a, candidaţii trebuie să obţină rezultate foarte bune la limba engleză.
"Chiar îmi doresc să învăţ după modelul Cambridge, poate ajung chiar la o facultate în altă ţară", a spus unul dintre candidați.
În timpul examenului, familiile copiilor au putut afla mai multe despre programa şcolară internaţională. Elevii de la Liceul Internaţional pot să îşi aleagă materiile pe care doresc să le aprofundeze. La final, ei vor putea promova bacalaureatul internaţional, recunoscut în aproape 150 de ţări.
"Un elev poate să se concentreze pe business-economie, un alt elev poate să studieze economie, sociologie, artă, practic ei îşi stabilesc profilul liceului", a precizat Anca Rusu, director de Înscrieri şi Comunicare în cadrul instituției de învățământ.
"Am venit din Timişoara, este o provocare pentru noi şi pentru el. Credem că i se potriveşte foarte bine, sistemul britanic credem că l-ar avantaja pe viitor, studiază exact ce vrea", a spus un părinte.
Pentru un an de studiu, care include şi uniforma şi o masă caldă pe zi, tariful de şcolarizare ajunge la 6.000 de euro. La un preţ dublu, elevii beneficiază şi de cazare în primul internat organizat după model britanic din ţară, unde vor avea condiţii deosebite de locuit.
"Eu şi soţia mea suntem pedagogi. Avem grijă ca fiecare elev să doarmă cât trebuie şi să mânânce corespunzător, pe parcursul zilei. Suntem ca o familie. O familie mare, însă. Avem 19 liceeni care locuiesc cu noi la internat", a precizat Ben Frentsos, profesor de limba engleză.
Liceul International Transylvania College, singura şcoala din afara Bucureştiului care oferă curriculum-ul Cambridge, s-a deschis în urmă cu 4 ani. Aici studiază acum 85 de elevi, iar 10 dintre ei vor face parte, în iunie, din prima promoţie de absolvenţi.