Totul a început în luna februarie, când pacientul a fost consultat de mai mulți medici şi a fost diagnosticat cu sinuzită. În ciuda tratamentului, starea bărbatului s-a înrăutățit şi acesta a ajuns la o clinică din Cluj, la un medic ORL. Aici i s-a pus un nou diagnostic - rinită atrofică şi a fost operat. După două zile, bărbatul a fost asigurat că se va vindeca şi a fost trimis acasă. Starea lui a devenit însă tot mai gravă şi a fost operat din nou.
"După o săptămână și jumătate, din nou s-a desfăcut, dar de fiecare dată, dumnealui nu cerea nicio altă analiză sau o biopsie. Dumnealui spunea: Miroase, mi se pare ceva suspect, însă nu e nimic grav, stați liniștit că nu e nicio problemă", a povestit Alexandru Otvos, tatăl pacientului.
În ciuda asigurărilor primite din partea medicilor, bărbatul a fost operat din nou.
"I-a distrus viața, pur și simplu l-a distrus. Din 17 iulie l-a ținut până în data de 4 septembrie. În fiecare zi îi spunea că îl doare gura, îl dor dinții, nu-i problemă de acolo, e problemă la nas, până când medicul rezident s-a uitat şi a spun că da, sunt ceva probleme acolo", a relatat tatăl acestuia.
"Trebuia să ne explice înainte: Uitați ce vreau să fac, aceasta este procedura, trebuie să vă anunț și pe voi ca și familie. Mai ales că noi am umblat tot timpul cu el, nu am știut nimic până după operație", a spus Carmen Otvos, sora bărbatului.
Abia atunci familia a aflat că, de fapt, este vorba de o formă foarte rară de cancer, iar pacientul a ajuns pe mâna altor medici. Totul a fost însă prea târziu.
"Dacă există vreun medic să-l poată ajuta pe băiatul meu, asta îmi doresc, să-i salveze viața, nu-mi doresc nimic altceva", a spus Alexandru Otvos.
Părinții au depus plângere la colegiul medicilor
"Biroul executiv a eliberat astăzi o decizie de deschidere a unui dosar de jurisdicţie profesională, dosarul îşi va parcurge toate etapele şi vom avea un răspuns pe care îl vom elibera atunci când toate etapele vor fi parcurse", a declarat Aurel Bizo, președintele Colegiului Medicilor din Cluj.
Medicul acuzat susține că boala de care suferă bărbatul nu a fost depistată iniţial la analizele de laborator
"Dânsul are o formă foarte rară de limfom, am luat biopsie, dar datorită greutăţii diagnosticului, biopsiile nu au ieșit. Confirmarea diagnosticului mi-a venit doar a treia oară și după ce din punct de vedere clinic mi-am pus această întrebare", a spus Silviu Albu, medic primar ORL.
Bărbatul este internat acum la Spitalul de Oncologie, însă medicii sunt rezervați în privinţa șanselor lui de supraviețuire.