Tumorile ce afectează cerebelul

Data publicării:
dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie

Cerebelul, numit și creierul mic, este o structură importantă a creierului, situată sub emisferele cerebrale, implicată însă în procese importante precum coordonarea mișcărilor, menținerea echilibrului și ajustarea posturii. Ce se întâmplă atunci când apar tumori la acest nivel aflăm de la Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie.

Tumorile cerebelare pot fi benigne sau maligne, acestea din urmă putând să se formeze la acest nivel sau să fie diseminări metastatice ale unor alte cancere, precum cel pulmonar sau de sân. La adult apar mai rar o tumoră de cerebel, însă la copii acestea constituie o proporție importantă din tumorile cerebrale. Între factorii de risc pentru apariția acestor tumori se numără ereditatea, expunerea la radiații și unele infecții virale.

Persoanele cu tumori ale cerebelului pot prezenta o simptomatologie diversă, care include adesea durere de cap severă, tulburări ale echilibrului și probleme de coordonare a mișcărilor, unele probleme de vedere și de vorbire, slăbiciune musculară și chiar schimbări de comportament și de personalitate. Pentru diagnostic, persoanele cu astfel de probleme trebuie întotdeauna să se adreseze medicului neurolog sau neurochirurg, care va recomanda investigațiile imagistice necesare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri