Cele 12 săptămâni de internship la Facebook au fost de fapt un interviu prelungit, spune Sebastian Crişan. În tot acest timp, nu doar specialiştii din companie au făcut evaluări. Tânărul a putut să vadă care sunt condiţiile de lucru la Facebook şi a rămas impresionat. De la mâncare gătită de o echipă de specialişti, la frizerii, săli de sport sau biciclete pentru plimbare, toate se găsesc în campusul Facebook.
"La automate nu găseşti sucuri sau chips-uri, ci găsesţi tastaturi, căşti, încărcătoare. Deci dacă ai nevoie de mouse sau de ceva, te duci cu badge-ul şi îţi iei", a povestit tânărul. "Unul dintre lucrurile care îmi plac la Facebook este că în fiecare vineri după-masa există o sesiune de întrebări cu fondatorii Facebook. Nu stăteam stresat la serviciu 8 ore pe ceas şi butonai acolo şi dup-aia te grăbeai să pleci acasă."
Sebastian va lucra la Facebook ca software development engineer, ceea ce înseamnă că se va ocupa de dezvoltarea de noi opţiuni în cadrul reţelei. Decamdată nu cunoaşte sectorul care îi va reveni.
"În primele şase săptămâni, noii angajaţi se rotesc în toate echipele. Fiecare se chinuie să-i ademenească să vină la ei cu tot soiul de mesaje, reclame", a mai spus acesta.
Tânărul clujean a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj, iar la doar 21 de ani el a fost ales de Microsoft să dezvolte softuri pentru Windows 8. Spune că succesul a venit după ce a lucrat foarte mult pe cont propriu.
"Mie îmi plăcea să lucrez mai mult decât se cerea la şcoală, asta înseamnă probabil că îmi ocupam cam tot timpul liber făcând ce-mi place. Asta nu însemnă cu nu ieşeam în oraş, dar era o pasiune", a povestit Sebastian Crişan.
"Munca asta suplimentară cred că este foarte importantă pentru a reuşi ulterior să demonstrezi, pentru o companie mare, faptul că eşti capabil să aduci un plus valoare. Sebastian este primul din câte ştiu eu care ajunge la Facebook. Avem foarte mulţi foşti colegi al facultăţii şi foşti studenţi care sunt la Google", a spus Tudor Cioară, şef lucrări Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
"E extrem de motivant. Vedem că avem capacitate şi posibilităţi. Nu înseamnă că dacă suntem din Cluj sau din România nu putem ajunge la Facebook sau la Microsoft. Chiar ar trebui să fie un model pentru toţi", este de părere Horaţiu Cosma, student.
Sebastian Crişan a fost denumit recent de către revista Paris Match "geniu al Carpaţilor" în cadrul unui articol care vorbeşte despre Cluj ca Silicon Valley-ului Europei. Chiar dacă salariul este confidenţial, redactorii celebrei publicaţii au dezvăluit că clujeanul va ajunge în California pe un salariu cu şase cifre, anual.