Wild Carpathia 4 face primii paşi la Braşov

Data publicării:
WILD CARPATHIA


"Formaţi aproape în aceeaşi perioadă cu Alpii, mare parte a acestui lanţ străbate Transilvania, o parte a României din ziua de azi. Este un ţinut al miturilor şi legendelor, un loc unde urletul lupilor în noapte încă îţi dă fiori", aşa începe Charlie Ottley unul din episoadele documentarilor Wild Carpathia. 

Unul din cei mai aprigi susţinători ai României, Charlie Ottley şi-a ales Braşovul drept bază pentru episodul 4 din celebra serie Wild Carpathia. Noul episod este însă doar în fază de proiect, din lipsă de finanţare. Îndrăgostit de ţara noastră, Charlie încearcă acum să convingă românii că filmele sale sunt cea mai bună metodă de promovare a peisajelor, tradiţiilor şi oamenilor de pe aceste meleaguri.

"Vom arăta direct iarna, cu tradiţiile de Căciun sau cele păgâne, precum Dansul Urşilor... Mergem în Maramureş, în Bucovina, în Apuseni", povesteşte Charlie Ottley.

"Acele documentare le-am trimis printr-un email şi colegilor mei britanici şi aşa au avut ei ocazia să vadă umpic din ce poate să ofere România", spune un român stabilit în Marea Britanie.

După 3 episoade ale seriei Wild Carpathia, Charlie se consideră iremediabil îndrăgostit de potenţialul României. În opinia sa, orice turist care vrea să cunoască cu adevărat Carpaţii şi zona Transilvaniei ar trebui să pornească din Braşov.

"Ceea ce îmi place cu adevărat la Braşov, ceea ce nu am văzut în nici un alt oraş din lume, este că aveţi oraşul acolo şi sălbăticia, rezervaţia naturală, imediat lângă, la aproximativ 100 de metri", spune Charlie Ottley.

Dacă va reuşi să strângă finanţarea necesară, jurnalistul britanic îşi doreşte să poată prezenta România, de data aceasta pe durata iernii. Pentru Charlie Ottley, realizarea acestui documentar înseamnă încă un pas spre corectarea imaginii negative pe care ţara noastră o are în Regatul Unit.

"Am văzut programe ca "Vin Românii", am văzut reputaţia României distrusă de presa britanică. E foarte important să facem acest documentar. Trebuie să arătăm, în primul rând, că România este o ţară minunată", spune jurnalistul britanic.

Seria Wild Carpathia a devenit cunoscută în întreaga Europă după ce moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, s-a implicat în documentarele ce prezintă potenţialul natural, cultural şi istoric al României.

"Bineînţeles că nu putem opri totul, dar cheia este să lucrăm, fiecare în ce mod poate, să lucrăm cu oamenii locului, care peste tot în lume, în nouă cazuri din zece, nu vor să vadă cum le este distrus mediul înconjurător", povestea Prinţul Charles într-un episod al documentarului Wild Carpathia.

Reporter: Liviu Beju
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri