Ziua copiilor a început cu înviorarea. După câteva lecţii în tehnicile de autoapărare, cei mici au pornit în drumeţie prin Prăpăstiile Zărneştiului, însoţiţi de salvamontiştii montani. Aceştia le-au vorbit despre supravieţuirea în munţi. Astfel, copii au aflat că, pentru a urca pe munte, adidaşii nu sunt încălţămintea potrivită. Oricine se aventurează la înălţime trebuie să fie încălţat cu bocanci.
După scurtele lecţii teoretice, cei mai curajoşi dintre copii s-au încumetat să escaladeze o stâncă. "A fost frumos, mi-a fost puţin frică la început, dar a fost bine. Am simţit că zbor, mai ales când am coborât", poveşte o mică alpinistă, după ce a escaladat o stâncă pentru prima dată în viaşă.
Tabăra de supravieţuire în munţi nu se va opri aici. În zilele următoare, organizatorii le-au pregătit copiilor şi alte surprize. "Avem echitaţie, avem călărie, avem o drumeţie montană, mergem pe Piatra Mică a Pietrei Craiului, la cruce. Avem şi orientare turistică, îi învăţăm pe copii să folosească busola, să se orienteze noaptea după stele", afirmă Adrian Mărgărit, organizatorul taberei.
Pentru trei zile de tabără la Zărneşti, fiecare părinte plăteşte 190 de lei, pentru cazarea copiilor, masa şi toate lecţiile susţinute de traineri specializaţi. Tabăra se va încheia duminică.