Conform scenariului în urma cutremului au existat victime şi pagube materiale însemnate. Primul punct unde salvatorii au intrevenit a fost un hotel din centrul oraşului, acolo unde mai mulţi turişti au rămas blocaţi la etajele superioare.
Scenariul s-a mutat apoi la Rectorat, acolo unde mai multe persoane au rămas blocate în clădire, din cauza dărâmăturilor. Pompierii au instalat perna pneumatică.
La Biblioteca Judeţeană, din cauza cutremurului a izbucnit un incendiu şi a fost afectat fondul de carte. 50 de maşini au intervenit la exerciţiu şi aproape 250 de oameni au fost angrenaţi, dintre care 70 de voluntari.
"Am testat capacitatea de intervenţie a tuturor forţelor în caz real. Putem să îmbunătăţim activitatea, chiar şi o parte din tehnică", a declarat Stelian Rechiţean, inspectorul şef al ISU Braşov.
Întreg exerciţiul a fost pus la punct în detaliu de către întreg comandamentul de urgenţă din judeţ.
"Punctele de comandă au fost stabilite în mod operativ, informaţiile au circulat şi comunicaţiile au funcţionat bine. Singurele sincope au fost la accesul în zona pietonală", a afirmat Mihai Mohaci - prefectul judeţului Braşov.
Exerciţiul a început în jurul orei 13:00 şi a durat mai bine de două ore.