Medicul stomatolog care a plecat de la cabinetul liceului "Mircea Eliade" din Întorsura Buzăului făcea naveta săptămânal de la Sfântu Gheorghe. În urmă cu un an şi jumătate a decis să plece însă din cauza salariului minim pe economie pe care îl primea, lunar.
"Nu mai avem medic stomatolog deoarece nu doreşte nimeni să se angajeze pe acest post, fiind destul de slab plătit, există alte posturi mai bune unde medicii stomatologi îşi pot face meseria aşa cum se cuvine şi să fie plătiţi pentru asta", a spus Emilia Ştefan - director adjunct Liceul Mircea Eliade.
Elevii liceului şi părinţii acestora regretă închiderea cabinetului stomatologic.
"Copilul este prioritatea noastră, deci în primul rând ar trebui să aibă ei şi să îi putem duce fără probleme acolo, fără să stăm la cozi interminabile şi la costuri piperate", a spus un părinte.
"Eu am fost anul trecut şi având în vedere că este şi gratuit, bănuiesc că da, este foarte bun, mai ales că e pentru noi, copiii", susţine un elev.
Imediat după plecarea medicului stomatolog în străinătate, liceul a intrat în renovare. În luna februarie 2014 a fost dat din nou în folosinţă, însă cabinetul stomatologic nu a fost încă amenajat, iar aparatura medicală stă închisă într-o sală de sport.
Autorităţile locale finanţau cabinetul stomatologic, anual, cu 22.000 de lei. Totuşi, nimeni nu este interesat să preia postul disponibil.
"Deci banii pentru acest serviciu de medicină stomatologică pentru liceu, există prin Direcţia de Sănătate Publică şi postul este liber, se poate ocupa oricând, dar trebuie să vină cineva să îşi depună un CV", a precizat Ştefan Platon - viceprimar Întorsura Buzăului.
În prezent toate problemele medicale stomatologice pot fi tratate doar contra cost la cele cinci cabinete medicale private din oraş. La nivelul judeţului Covasna, din totalul celor 82 de unităţi de învăţământ existente, doar cinci şcoli mai au cabinet stomatologic funcţional.