Ocolul Silvic din staţiunea Covasna are în administrare două cabane care, pe vremuri, erau preferatele vânătorilor străini. Acum, pentru că fondurile de vânătoare au fost retrocedate, cabanele sunt folosite doar în scop turistic. Deja pentru Crăciun şi Revelion au fost închiriate, fiecare cu câte aproape 600 de lei pe noapte. Oferta de Anul Nou cuprinde patru nopţi, în care turiştii nu vor avea semnal la telefon şi se vor bucura de peisajul fantastic.
Cabana Ketag se află la o distanţă de aproximativ 3 kilometri de Planul Înclinat din Covasna, pe drumul care duce spre Comandău şi a fost construită în urmă cu 13 ani. Cabana are patru camere duble şi este dotată cu bucătărie şi bai în camere. Pe vremuri, pentru un sejur la vânătoare, pasionaţii din străinătate plăteau mii de euro.
"A fost construită în scopul de a adăposti şi a asigura cazarea vânătorilor care, veneau în aceasta zonă în perioada de vânătoare la cerbi, la mistreţi", ne spune Cristian Manea, şef district.
Pentru a arăta exact ca o cabană veritabilă, la Ketag a fost adus mobilier de la cabana de vânătoare a fostului dictator Nicolae Ceauşescu.
Amatorii de drumeţii pot vizita localitatea Comandău, sitată la peste 1.000 de metri altitudine, dar şi centrul Covasnei, acolo unde se află Balta Dracului. În plus, în urmă cu un an, la Covasna a fost amenjată şi o pârtie de schi. Cabanele vanatoreşti din Covasna primesc anual peste 100 de turişti pe an. Cei care vin să se cazeze în afara perioadei sărbătorilor plătesc 120 de lei pe noapte.