Asistenţii sociali s-au plâns prefectului că, pe lângă tăierea sporului de dispozitiv, sunt nevoiţi să achite retroactiv sumele încasate în acest fel, în ultimii patru ani. Asta înseamnă că, săptămâna viitoare când îşi vor lua salariile, vor pleca acasă cu cel mult 300-400 de lei.
"Astăzi am primit acea decizie de director prin care ni s-a comunicat că vom rămâne fără 25% din salariu. Am înţeles că va fi încă 30% cuantumul recuperărilor", a spus un angajat.
Curtea de Conturi a efectuat un control prin care a constatat că acest spor de dispozitiv este acordat ilegal. Angajaţii susţin însă, că este dreptul lor, pe care l-au câştigat în instanţă.
"79% din angajaţii instituţiei au rate la bănci, datorii, avem cu toţii copii de crescut. 29% dintre angajaţii instituţiei la momentul de faţă au salariu de 800 de lei ", a menţionat Nicoleta Mere, şef serviciu persoane cu handicap.
După ce le-a ascultat problemele, prefectul Braşovului i-a sfătuit pe angajaţii DSS să atace în instanţă deciziile de impunere.
"Noi la rândul nostru vom face demersuri către Guvernul României şi Parlament pentru accelerarea legii salarizării unice şi dacă se va impune, pentru o măsură de amnistie colectivă", a declarat Ana Fleşeriu, subprefectul Braşovului.
În aceeaşi situaţie sunt şi anagajaţii Primăriei Săcele. Singurii care obţin acum sporul de dispozitiv sunt angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.