În duelul lor, cavalerii înveşmântaţi în armuri n-au ţinut cont nici de soarele torid nici de ploaia iscată din senin.
"Am avut parte si de ceea ce ne place noua cel mai mult, de ploaie ...deoarece cavalerii se simţeau cel mai bine. Cărau după ei o grămadă de zale, de ţinute care se încingeau la soare...când era cu ploaie....aia era şi baia lor", spune cavalerul Ioan.
Turişii care au asistat la spectacol s-au declarat încântaţi.
"Îmi plac foarte mult armele medievale, sunt foarte instructive şi se vede cât de robuşti erau oamenii pe atunci", a spus un turist.
"Am văzut scântei şi am intrat întâmplător. mi-a plăcut foarte mult. Dimineaţa am testat săbiile. Nu am mai ţinut o sabie în mână, dar de acum, în loc de penel, că sunt pictor, cred că voi ţine o sabie", a spus un turist.
Aleile Cetăţii Braşovului au fost pline de producători de mâncăruri tradiţionale.
"Ca de obicei, am venit cu dulceţurile, compoturile, zacuscă şi serbeturile. Pe lângă că sunt crescute o parte de mine, sunt procesate într-un laborator acasă", a spus Mirela Măţăoanu - producător.
Vedeta gastronomică a festivalului "Turnirul Cetăţilor" din acest an a fost o reţetă secuiască de iahnie de fasole cu ciolan afumat. Dintr-un cazan întreg, nu a mai rămas nici măcar o porţie.