Doi porci de peste 120 de kilograme au fost tranșați în Piața Sfatului, spre deliciul publicului, care a stat tot timpul cu gândul la cârnați, caltaboși, tobă și piftie.
"Absolut senzațional. Toate bucatele sunt ca la bunica acasă. Adevărul este că toba este exatrordinară", a spus un braşovean.
Odată ce porcul a fost tranșat, măcelarilor nu le-a luat mai mult de 20 de minute să taie carnea în bucăți și să o pregătească după rețete tradiționale.
Pe tarabe au atârnat cârnații afumați, slănina și jambonul, iar cei care nu au apucat să taie porc anul acesta, și-au putut lua și pentru acasă câte o bucată din bunătățile expuse.
Organizatorii au vrut să transforme Piața Sfatului într-o ogradă a bunicii pentru a reînvia tradițiile țărănești.
"Mulți copii, în ziua de astăzi, nu știu ceea ce înseamnă tradiție populară. Nu știu ce înseamnă tradițonalul tăiat al porcului. Toată lumea a putut să vadă cum se fac cârnații, cum se face caltaboșul, din rețete tradiționale", a spus Anemona Hermenean, organizatorul evenimentului.
Târgul cu produse din carne va rămâne deschis până duminică.