Pomana porcului în Piața Sfatului 

Data publicării:
POMANA LU PORCU

Doi porci de peste 120 de kilograme au fost tranșați în Piața Sfatului, spre deliciul publicului, care a stat tot timpul cu gândul la cârnați, caltaboși, tobă și piftie.

"Absolut senzațional. Toate bucatele sunt ca la bunica acasă. Adevărul este că toba este exatrordinară", a spus un braşovean.

Odată ce porcul a fost tranșat, măcelarilor nu le-a luat mai mult de 20 de minute să taie carnea în bucăți și să o pregătească după rețete tradiționale.

Pe tarabe au atârnat cârnații afumați, slănina și jambonul, iar cei care nu au apucat să taie porc anul acesta, și-au putut lua și pentru acasă câte o bucată din bunătățile expuse.

Organizatorii au vrut să transforme Piața Sfatului într-o ogradă a bunicii pentru a reînvia tradițiile țărănești.

"Mulți copii, în ziua de astăzi, nu știu ceea ce înseamnă tradiție populară. Nu știu ce înseamnă tradițonalul tăiat al porcului. Toată lumea a putut să vadă cum se fac cârnații, cum se face caltaboșul, din rețete tradiționale", a spus  Anemona Hermenean, organizatorul evenimentului.

Târgul cu produse din carne va rămâne deschis până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri