Ionel Bucur practică echitaţie de 42 de ani. Este şi antrenor, dar şi concurent . Prin mâinile lui au trecut zeci de iubitori ai călăriei. Vine de la clubul CSM Sibiu şi are in palmares peste 50 de titluri nationale, dar şi balcanice si internationale. Nu a fost uşor să obţină atâtea medalii, însă pasiunea pentru cai l-a făcut să considere acest sport o meserie de-o viaţă
"În spatele a tot ce vedem aici sunt ore, zile, luni, ani foarte intenşi de pregătire cu aceste deosebite exemplare. Obligatoriu pot să spun că e pasiune mare şi atunci nu simţim munca. Munca este imensă, dar nu o băgăm în seamă, tot ceea ce facem, facem cu mare placere", Ionel Bucur.
Tot cu plăcere priveşte şi Ştefana competiţiile ecvestre. Vine din Iaşi şi îi are ca exemplu pe veteranii acestui sport, astfel că, rezultatele nu întârzie să apară, deşi e doar la început. Are 11 ani şi participă abia la al treilea concurs de acest gen. Duminică a câştigat locul I la categoria juniori.
„De unde pasiunea asta? Dintr-o simplă joacă am descoperit acest sport. Întâi pe la circ, apoi am descoperit sportul", spune Ştefana Ila.
Din tribune, spectatorii şi-au susţinut favoriţii.
"Foarte frumoasă! E prima oară când am venit aici! Fetiţa a concurat, a şi câştigat!", spune un spectator.
„E dificil, dar în acelaşi timp şi foarte frumos şi am o satisfacţie foarte mare când îmi iese ceea ce îmi propun", spune o participantă.
Competiţia de la Prejmer a devenit deja o tradiţie pentru amatori şi profesionişti. Participă atât cai şi călăreţi debutanţi, cât şi juniori sau seniori. E o adevărată luptă contra cronometru, la fiecare categorie.
„Avem în jur de 70 de concurenţi şi un număr de ....cred că 80 de cai înscrişi la competiţia din săptămâna asta. La fel ca de obicei, din toată ţara", Vlad Bontea - preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.
Campionatul Naţional de Echitaţie de la Prejmer se va încheia în luna martie. În acest weekend a fost abia a treia etapă.
Reporter: Delia Puşcă
Operator: Dan Dascălu