Echipajele de intervenţie au avut ca probă de concus salvarea unor victime implicate într-un accident de circulaţie.
"Un om pe un scuter care nu a fost atent în trafic a intrat în coliziune cu o mașină mică și a zburat peste mașină. Noi am acționat în principal să stabilim nivelul de conștiență a victimei, după care am început să facem o evaluare să vedem primele leziuni pe care le are victima", a spus plt. mj. Adrian Marcu, comandat echipaj ISU Sibiu.
La concurs participă cinci echipe cu câte trei și respectiv șase mebrii, ale inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu și Mureș. În timpul fiecărei probe, concurenții sunt evaluați de o comisie.
"Se va evalua partea de descarcerare, adică evoluția echipajului, coordonarea, manevrele iar pe partea extragerii victimei este o parte medicală și se va evalua modalitatea de extragere și managementul medical", a spus Marius Stoica, asistent medical ISU Bihor
Scopul acestei competiții este perfecționarea în domeniul decarcerării și a acordării primului ajutor, dar și schimbul de idei în ceea ce privește unele strategii pentru reducerea numărului de vitictime în accidente.
"Este a patra ediție, este un concurs relativ nou și dorim a testa capacitatea de acțiune și intervenție a paramedicilor, a profesioniștilor de la decarcerare", a declarat col. Stelian Rechițean, inspector şef ISU Brașov.
Concursul s-a încheiat cu festivitatea de preimiere a câștigătorilor.
Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu