Localnicii din comuna braşoveană Drăguş vor să păstreze vii tradiţiile locului. Pentru al doilea an la rând, de sărbătoarea recoltei, au recreat o nuntă ca în urmă cu 100 de ani. Micul muzeul al satului a ţinut loc de casă părintească pentru mireasa care a fost gătită de bătrânele satului. În curte a fost pregătită găina pe care mireasa o face cadou naşei.
"Se bagă ouă şi o îndopăm bine, ca să stea capul, să stea ţanţoşă. La urmă o coasem... no uite aici, săschiul, că ai zis că nu e săschiu şi tu mi l-ai făcut buchet, ute aici, destul, să punem, să facem la nună frumoasă", spune o localnică.
"Se păstrează toate momentele nunţii, adică, la casa miresii vin fetele cu plocoane, cu colaci şi slănină, felicită mireasa, plocoanele sunt adunate şi pe urmă împărţite nuntaşilor", spune Lavinia Rogozea - organizator.
Mireasa a fost luată de acasă de viitorul soţ, însoţit de un alai de petrecăreţi.
Turiştii şi localnicii care au vrut să asiste la spectacol au mers pe jos, pentru că drumurile au fost închise. Dar efortul a fost recompensat de petrecerea care a avut loc în centrul satului