Frumuseţea oraşului, răcoarea şi aerul curat de munte, dar şi varietatea de posibilităţi de a-şi petrece timpul, au fost principalele motive pentru care turiştii au ales să vină în Braşov. Cei mai mulţi au petrecut sejururi scurte, de două sau trei nopţi şi nu s-au uitat la bani atunci când a venit vorba de distracţie. Statisticile arată că fiecare oaspete a cheltuit în jur de 100 de euro într-un weekend petrecut la munte.
Cel mai mult a crescut numărul turiştilor străini, care anul acesta au fost cu 20% mai mulţi decât anul trecut. Majoritatea au venit din Germania, Israel, Republica Moldova, Franţa şi Italia. "Arhitectura e grozavă! Mă bucur că am ajuns în România, atmosfera este foarte plăcută. Sunt aici de câteva zile şi voi merge apoi la Sibiu. Plănuiesc să cheltui între 50 si 75 de lire pe zi", ne spune un turist, venit în Braşov din Anglia.
Faţă de primul semestru al anului 2010, numărul turiştilor, care au vizitat Braşovul în prima jumătate a acestui an, a crescut cu 150.000. Această creştere au simţit-o cel mai bine hotelierii şi proprietarii de restaurante, ale căror profituri s-au mărit. Din veniturile lor, o parte s-a dus către bugetul local. "Raportat la numărul de turişti, care utilizează unităţile de cazare, există o componentă din taxa de turism care revine municipiului Braşov. Noua ne revine, per turist, un procent minimal", George Scripcaru - primarul Braşovului.
Şi a doua jumătate a anului se arată una la fel de bună pentru turismul braşovean. Vremea caniculară i-a făcut pe mulţi români să aleagă răcoarea muntelui, chiar dacă numai pentru un weekend.