Odată la doi ani primăria Bran depune la Guvern dosarul pentru a reevalua statul staţiunii. Punctajul obţinut pentru facilităţile pe care le oferă localitatea a fost unul mare însă nu suficient pentru a primi titulatura de staţiune de interes naţional. Printre cauze ar fi starea deplorabilă în care se află Drumul Naţional 73 dintre Râşnov şi Bran.
"Sunt locuri foarte frumoase, avem un peisaj extraordinar, dar accesul este foarte greoi", afirmă Liliana Enescu, proprietar pensiune.
DN73 nu a mai fost reparat de mai bine de 10 ani. În tot acest timp gropile formate sunt acoperite cu plombe, astfel că drumul este acoperit numai de petice.
Am înţeles că sunt proceduri care sunt deja parcurse, doar trebuiesc sumele alocate pentru că fără bani aceste lucrări majore nu se pot executa", a declarat Gheorghe Hermeneanu, primarul localităţii Bran.
Şi lipsa unei staţii de ambulanţă a dus la depunctarea staţiunii. Deja a fost identificată clădirea care ar putea găzdui centrul medical de permanenţă, însă rămâne să se identifice fonduri din care ar urma să se plătească personalul medical şi întreţinerea ambulanţelor.
Dacă staţiunea ar fi declarată de interes naţional ar însemna investiţii şi câştig pentru proprietarii de pensiuni.
Ionuţ Gliga, directorul Agenţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Braşov menţionează că "se pot accesa mai uşor fonduri, fie guvernamnetale, fie europene pentru dezvoltarea staţiunii, dezvoltarea infrastructurii, pentru pârtii de schi şi pentru instalaţii de transport pe cablu".
"Ar fi în acord cu obiectivul nostru de a dezvolta întreaga zonă Bran, Moieciu, Fundata şi de a o transforma dintr-o atracţie într-o destinaţie turistică", a declarat Laurenţiu Drăgan, proprietarul unei pensiuni.
În judeţul Braşov sunt trei staţiuni de interes naţional: Poiana Braşov, Predeal şi Râşnov.