Potrivit sentinţei, sporul de dispozitiv încasat de angajaţi pentru anul 2011 va trebui returnat retroactiv. În această situaţie se află zeci de angajaţi ai primăriei care vor ajunge să primească jumătate de salariu sau chiar mai puţin. Nemulţumiţi oamenii au întrerupt lucrul pentru câteva ore.
"Situaţia asta persista de aproape jumătate de an şi nu s-au găsit soluţii în care să ne putem lua salariile întregi", spune unul dintre angajaţi.
"Astăzi ne-am hotărât cu toţi colegii să venim să cerem o explicaţie pentru a şti dacă ne vom lua sau nu salariile în data de 8, dacă vor fi diminuate cu ce procente vor fi diminuate, pentru că nu ne-a comunicat nimeni oficial nimic", adaugă un alt angajat.
Oamenii au aflat încă de ieri că nu le-au fost vizate documentele contabile care ar fi trebuit depuse la Trezorerie pentru plata salariillor. Nimeni nu a primit însă vestea în mod oficial aşa că funcţionarii nu ştiu încă dacă îşi vor primi salariile pe data de 8.
Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru că problema trebuia rezolvată din 2010, cand exista baza legală de schimbare a sporului de dispozitiv în sume compensatorii. Primarul admite că situaţia este una dificilă mai ales că magistraţii au respins toate acţiunile de anulare a deciziilor pe care reprezentanţii intstituţiei le-au făcut în instanţă.
"Suntem la instituţiile abilitate să vedem cum putem proceda să putem da aceste salarii aferente martie să le dăm întregi, urmând ca în următoarele două trei zile să facem deciziile de sistare a acestui spor de dispozitiv de 25 %", susţine Radu Nistor - primarul municipiului Săcele.
Tot din acest motiv, funcţionarii au mai oprit lucrul pentru câteva ore şi la finalul anului trecut. Trei luni însă au primit salariu intreg. Acum insă nu se ştie ce bani vor primi peste câteva zile.