Mieii cresc văzând cu ochii, iar peste două săptămâni, vor avea greutatea ideală pentru a fi sacrificaţi.
"Creşte, că dacă are 6 săptămâni, 7, creşte mielul atâta, să fie 15-16 kg media ", spune Kovacs Laszlo - crescător de ovine.
Preţul nu diferă cu mult faţă de anul trecut. Crescătorii estimează că vor vinde mieii cu 11 lei kilogramul.
" 1 leu cred că va fi mai scump că cade prea repede Paştele ăsta catolic şi nu prea sunt miei şi cred că 1 lei va fi mai mult ", adaugă Kovacs Laszlo.
Crescătorii spun că nu pot să lase mai mult din preţ pentru că vor ieşi în pierdere.
" Trebuie sa luăm lucernă, să semănăm porumb, tot muncim, fân, ne chinuim ", povesşte Molnar Ede - fermier.
Fermierii speră să aibă vânzare bună anul acesta. Sunt români care vor neapărat să aibă miel pe masa de Paşte, alţii însă, preferă să îl taie de pe listă.
" Viu e prea mult pentru salariile noastre, e prea mult ", spune un braşovean.
Obiceiul de a sacrifica şi de a mânca un miel de Paşte este legată de ieşirea poporului evreu de sub stăpânirea egiptenilor, care a anticipat jertfa Mântuitorului pe cruce.
Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Lucian Păculea