Programul de master este de doi ani şi este cu predare exclusiv în limba engleză. Însă nu examenul este cel care îi va selecta pe viitorii studenţi, ci taxa de şcolarizare care va fi de 5.000 de euro pe an.
"Scoți bani mulți dacă termini facultatea asta, și dacă ai și masterul ăla..dar, nu știu, pentru mine e imens", spune un tânăr.
"Am ales România pentru că voiam să învăț la petrol și gaze și cum este la noi petrol mult (n.r. în ţară), am venit să învăț la petrol. După ce terminăm aici ne oferă muncă statul nostru", spune un student străin.
Profesorii spun că nu vor duce lipsă de studenţi pentru că universitatea dispune de laboratoare performante. În plus, viitorii ingineri vor avea posibilitatea să facă practică pe platforme petroliere.
Conducerea universităţii mizează pe candidaţi din alte ţări, şi asta deşi în Olanda sau în Scoţia programe similare de studiu costă cu două sau trei mii de euro mai puţin decât la Ploieşti.
"Am avut multe solicitări din afară, solicitări pe mail din țările arabe, din India, Pakistan, Iran, Irak", spune Iulian Nistor - decanul Facultății de Petrol și Gaze
În prezent, la Universitatea de Petrol și Gaze studiază în jur de 9.000 de studenţi, din care 300 sunt din alte ţări.