Doi ani au aşteaptat braşovenii acest moment. Încă de dimineaţă, sute de oameni au venit să vadă minunăţia care s-a ridicat pe ruinele fostei uzine Tractorul. Dincolo de strălucirea zecilor de magazine, mulţi dintre curioşi au văzut doar ruinele celei mai mari fabrici de tractoare din industria românească.
"Pentru mine nu e prea plăcut. E puţin neplăcut pentru că s-a distrus industria braşoveană şi locurile de muncă mai bine plătite care apar acum", spune un braşovean.
"E bine şi asta, dar trebuia să ţină fabricile în continuare", spune un alt braşovean.
Pentru cei mai tineri, noul mall a venit ca o gură de oxigen într-un oraş în care ruinele au luat locul fostelor uzine.
"Chiar era şi timpul să avem aşa ceva şi sigur vara o să venim aici şi o să fie numai adolescenţi tolăniţi pe aici", spune o tânără.
Mallul deschis astăzi este cea mai mare investitie făcută în ultimii zece ani la Braşov. Costurile s-au ridicat la 60 de milioane de euro şi s-au creat 800 de locuri de muncă. Investitorii estimează că vor avea 8 milioane de vizitatori pe an, iar în primul weekend de la deschidere asteptă 150.00 de cumpărători din Braşov şi judeţele învecinate.
"Mai mult decât un centru comercial este un proiect de regenerare urbană, cea mai mare din România în acest moment. Proiectul se desfăşoară pe 100 ha şi în acest moment am lansat prima fazăa centrului comercial pe 20 ha. Urmează bineînţeles foarte repede celelalte etape", precizează Raluca Crişan, director marketing.
Interesul pentru centrul comercial a făcut ca Regia Autonomă de Transport să înfiinţeze trei noi staţii de autobuz împrejurul mall-ului. Şi traseele unor linii de autobuz au fost deviate pentru ca braşovenii să ajungă cât mai uşor la centrul comercial.
Pe lângă magazine şi zona de restaurante, mall-ul, care se întinde pe o suprafaţă 45.000 de metri pătraţi, mai are opt săli de cinema, un centru de evenimente, locuri de joacă interioare şi exterioare, dar şi o scenă pe care în fiecare zi a anului vor avea loc evenimente culturale.