Rezervaţia de la Reci este cea mai întinsă din judeţul Covasna, cu o floră şi faună bogate, iar minunăţiile naturii nu se opresc aici. Rezervaţia este întinsă pe o suprafaţă de 34 de hectare. De-a lungul râului Negru s-au format dune de nisip, care uneori depăşesc şi 6 metri.
Lacurile, din zona Mestecănișului de la Reci, ascund și ele surprize pentru vizitatorii îndrăgostiți de natură. Pe luciul apei cresc nuferi sălbatici iar în arealul mlăștinos trăiește broasca albastră de mlaștină, această zonă fiind cea mai sudică locație unde trăiesc aceste broaște. Pe vremuri, natura era mai sălbatică şi avea multe de oferit, "atunci lacurile încă erau pline cu apă, pline cu vegetaţie, încă se mai găsea nufărul aproape în fiecare lac, dar cum nivelul apei freatice a scăzut, a scăzut şi nivelul apelor din bălţi şi, din nefericire, doar în două bălţi se mai găseşte nufărul, în ziua de azi", Papucs Andras, consilier judeţean.
Pentru iubitorii de drumeţii, lacurile de la Reci sunt numai bune, în special pentru pescuit şi canotaj. Cei care vor doar simple plimbări în zonă, sunt sfătuiţi totuşi să îşi aleagă un însoţitor specializat. "Aria poate fi vizitată pe drumurile de acces existente, deci nu este indicat ca vizitatorii să hoinărească prin pădure, să intre în bălţi pentru că dacă nu vin cu un ghid, atunci nu o să găsească valorile pe care, probabil, ar dori să le vadă", Papucs Andras, consilier judeţean.
Cazarea in zonă este accesibilă: 60 de lei pe noapte camera dublă, la o pensiune de 2 margarete şi 110 lei camera dublă, la o pensiune de 3 margarete. La un hotel de trei stele camera este 200 de lei pe noapte.