Ioan Cristolovean are fermă de vaci din 2002. În prezent, a ajuns la un efectiv de 200 de vaci. Laptele obţinut este colectat într-un recipient de mari dimensiuni, care apoi este preluat de unul din procesatorii din judeţ. În ferma din Stupini sunt, în prezent, 60 de vaci cu lapte de la care fermierul adună în jur de 1.200 de litru de lapte pe zi.
Preţul, oferit pe lapte, este mic însă fermierii îl acceptă pentru că nu ar avea ce să facă cu produsul lor. "Ne învârtim undeva între 1,2-1,5 lei pe un litru de lapte, aici mai sunt nişte bonusuri care se calculează în funcţie de grăsime, proteină. Preţul laptelui stagnează cam de 3-4 ani. Toate costurile, inputuri, motorină, energie, toate s-au scumpit", Ioan Cristolovean - fermier.
Totuşi, la raft, preţul unui litru de lapte variază între 3 şi 5 lei. Din luna septembrie, procesatorii anunţă scumpiri din cauza cheltuielilor pe care le au dar şi din cauza cantităţilor reduse de lapte pe care le primesc de la fermieri. "Nu-mi permit să mai cumpăr furajele necesare pentru supliment de hrană. Seceta, căldura excesivă, toate au dus, la ora actuală, să-mi scadă undeva cu 20-30 % producţia, faţă de ce aveam pe anul trecut", Ioan Cristolovean - fermier.
Creşterea preţurilor la produsele din lapte sunt contestate de sindicatul din industria alimentară. "În condiţiile de piaţă românească, să aduci preţul de export sau preţul de pe piaţă la preţul de export nu mi se pare normal pentru că lumea e foarte săracă. Orice creştere de preţuri, pe piaţa românească, poate să conducă la scăderea vânzărilor ", Dragoş Frumosu - preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară
Numărul de capete de vaci de lapte a scăzut de la peste 1,3 milioane în 2010, la mai puţin de 900.000 de capete în 2013.