Hrana salvatoare pentru animalele din pădure

Data publicării:
HRANA

Atunci când fructificaţia este slabă şi condiţiile meteorologice deosebite, vânătorii vin în ajutorul sălbăticiunilor care nu găsesc suficientă hrană în pădure.

"Aducem lucernă, porumb, sfeclă furajeră, ocolitoarele sunt în special construite şi astfel distribuite încât să asigure trecerea vânatului peste iarna", spune Eugen Comşa - şef Ocol Silvic Ciucaş.

Pădurarii sunt nevoiţi de cele mai multe ori să ducă sacii cu furaje în spate, prin zăpadă şi viscol până la locurile special amenajate, numite hrănitoare.

"Ducem câte un sac, doi, în jur de 100 de kilograme la un loc de hrănire şi căutăm locuri unde chiar e mai linişte, e mai ferit, în loc deschis animalele se simt deranjate şi nu vin", povestește Csiki Endre - paznic de vânătoare.

"Numărul de hrănitoare este reglementat prin ordin al ministrului şi în funcţie de efectivele optime de pe fiecare fond de vânătoare există o reglementare care spune numărul de hrănitoare astfel încât animalele sălbatice să nu sufere de foame atunci când condiţiile meteo sunt deosebite. De fapt ideea întregului ordin este de a evita fluctuaţiile mari de efective", precizează Ovidiu Ionescu - profesor Facultatea de Silvicultură Braşov

Hrănitoarele sunt adevărate oaze pentru animalele sălbatice în iernile grele, însă pădurarii le aprovizionează şi primăvara pentru ca puii să aibă parte de mai mult lapte.

Reporter: Daniel Popescu
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri