Hoţii au furat tot ce au putut din fosta centrală şi au lăsat-o în paragina. Câteva tevi mai amintesc că aici a existat în trecut un punct termic. Gemurile au fost sparte, iar unul dintre pereţii centralei a căzut cu totul.
" E urât, ar trebui să facă ceva primăria ca să demoleze clădirea asta, este un dezastru ", spune un localnic.
" E o problemă că nu se ştie a cui este clădirea, este un litigiu care nu este rezolvat, dar de 25 de ani trebuia să o rezolve odata ", susţine un alt localnic.
" E o problemă, cu proprietătea terenului. Deci până nu se rezolvă, nu se reglementează, până atunci nu se poate construi nimic ", adaugă o localnică.
În fosta centrală termică se adăpostesc acum oamenii străzii care lasă în urmă gunoaie, pe care nimeni nu se încumetă să le adune.
Edilii ştiu că ruinele centralei sunt dezolante şi nu fac cinste oraşului, dar sunt legaţi de mâini şi de picioare.
" În zona respectivă, zona centralei sunt foarte multe cereri de retrocedare conform legii 10, care până actualmente nu au fost finalizate. Până nu se finalizează aceste dosare, nu se pot nici demola construcţii, nu se pot nici construi nicio construcţie, nicio amenajare, parcări, zone verzi care ar fi necesare în acea zonă ", spune Eva Sztakics - viceprimar Sfântu Gheorghe, UDMR.
Potrivit autorităţilor, procesele de retrocedare se pot lungi pe o perioadă de peste patru ani.