Zona care a atras cele mai multe priviri a fost cea unde s-a pictat un autobuz pus la dispozitie de Regia Autonomă de Transport Braşov. Artiştii, dotaţi cu spray-uri şi alte ustensile şi-au pus rapid imaginaţia la lucru.
"Folosesc aşa, culori mai power flower să fie mai pozitive, într-o direcţie ok şi să fie aşa, o chestie cromatică care se plimbă plin oraş, asta mă încântă", spune Alex Baciu - artist stradal.
"E senzaţional pentru că se transformă în primul rând un autobuz pe care-l iau zilnic, îl folosesc zilnic, şi-l transformă în artă", spune un trecător.
Agitaţie a fost şi la cortul unde se desenau căsuţe din lemn. Aici, copiii au fost în prim plan.
"Este căsuţă pentru păsărele şi aş vrea să ţin un papagal", spun un mic artist.
"Am considerat că va fi interesantă această idee pentru a promova gândirea arhitecturală în primul rând a copiilor", a precizat Biborka Bartha - coordonator workshop
Fie că vorbim de modele de design modern, de jocuri improvizate sau de exemple de arhitectură modernă, toate şi-au făcut loc în centrul oraşului din Braşov. Iar succesul a fost dat de artiştii români.
"Noi facem design, expunem design, vindem design, producesm design, totul românesc. Mergem foarte mult pe materiale naturale, tocmai asta e o parte a filozofiei noastre, să fie lucrurile sustenabile", a declarat Mihnea Ghilduş - arhitect.
"Aici noi avem un cort care este alcătuit din cele 5 elemente care alcătuiesc universul. Trebuie să găsiţi indiciile ca să reuşiţi să evadaţi din cort", spune Ana Maria Băncilă - coordonatorul jocului de evadare.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o proiecţie Digi Film a documentarului Palate englezești - istorie a arhitecturii. Iar cei aflați în Piața Sfatului au profitat de fotoliile confortabile și au savurat două ore de cultură.
Festivalul a început joi şi s-a incheiat duminică.
Reporter: Mirela Palcu
Operator: L. Păculea, D. Dascălu