În urmă cu o săptămână cei şase noi locatari de la grădina zoologică au fost aduşi de la circ, în cuşti speciale. După ce animalele au stat câteva zile în carantină şi au fost controlate de veterinarii grădinii, au fost lăsate în cuştile şi ţarcurile speciale amenajate. Cea mai mare atenţie a îngrijitorilor este acum legată e mâncarea pe care p primesc animalele.
"Cămilele primesc furaje uscate este vorba de un fân special foarte bun şi suculent. Combinaţia şi-o fac dânşii pentru că sunt bărbaţi amândoi şi consumă şi furaje uscate şi furaje verzi că stau pe un loc de vegetaţie verde bună. Mă refer la carnasierele aduse consumă carne de cal. Consumă de la patru la şase kilograme pe zi de animal", Valeriu Moise, tehnician veterinar Grădina Zoologică Braşov.
În ţarcul cămilelor sunt doi masculi, în timp ce leii şI tigrii sunt perechi. Cei care s-au acomodat cel mai bine cu noua casă au fost leii albi.
"Damian şi Iris sunt leii albi care au ajuns primii la grădina zoologică. Au între opt şi zece ani. Aceste animale poartă denumierea de lei albi pentru că de-a lungul timpului specia din care fac parte, a suferit o mutaţie de culoare", Ruxandra Morar, reporter Digi24.
Vizitatorii care au trecut pe la grădina zoologică au admirat felinele deosebite pe care nu le-au mai văzut în altă parte până acum.
"(R:Ai mai văzut până acum?) Nu, poate la televizor. Dar aşa cum v-am zis în cadrul acesta e chiar deosebit. Şi ar fi frumos să fie şi în Bucureşti că de acolo venim şi în orice oraş mare din România", vizitator.
"(R: Aţi văzut leii albi, cum vi s-au părut?) Nu ştiu, foarte frumoşi nu au mai văzut până acum, chiar deloc", vizitator.
"Am văzut un leu alb aşa este...(R: Cum vi se par şi dacă aţi mai văzut în ţară sau unde aţi mai fost?) Nu, lei nu am văzut nici în realitate", vizitator.
Conducerea grădinii zoologice a primit cele şase animale din donaţie şi speră ca aceste exemplare să aducă şi mai mulţi vizitatori.
"Am înţeles că au fost dispuşi să Le dea cărte grădini zoologice. Au venit, au văzut grădina, au fost mulţumiţi de condiţii şi au fost de acord să Le aducem. Pentru noi e un plus e un lucru important deoarece am reuşi să îmbunătăţim colecţia de animale care nu se găsesc, cel puţin în România. Este prima dată când sunt expuse astfel de animale. Mă refer la tigrul alb bengalez, nu a fost niciodată expus, nici leii albi şi cămilele albe nu ştiu sigur dacă au mai fost expuse", Alin Pânzaru, director Grădina Zoologică Braşov.
Acum numărul animalelor de la grădina zoologică din Braşov depăşeşte 300 de exemplare din peste 70 de specii. În viitor administratorii intenţionează să aducă trei zebre dar şi un exemplar de panda roşu.
Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea