Domokos Arpad a început să cultive salcie energetică în urmă cu 5 ani. În primul an a plantat doar 4 hectare, iar acum a ajuns la 60 de hectare. Cheltuielile pentru un hectar de salcie se ridică la 2500 de euro, iar câştigurile variază între 800-1000 de euro pe tonă. Profitul este uriaş, având în vedere că producţia este de 30-40 de tone pe hectar.
Salcia enegetică este o sursă de energie alternativă, ce poate fi folosită asemenea deşeurilor din lemn, la producerea energiei termice. Prin folosirea ei se pot face economii substanţiale la facturile la încălzire. Tocmai de aceea, clusterul „Green Energy" din Sfântu Gheorghe, a propus autorităţilor locale să cultive salcie energetică pe care să o folosească pentru încălzirea instituţiilor publice din subordine.
Imediat ce ideea a fost prezentată primarilor din judeţul Covasna, unii dintre ei s-au şi gândit deja cum să facă să aducă salcia în comunele lor.
Potrivit specialiştilor, o centrală termică de 500 de kilowaţi ar fi suficientă pentru a asigura energia termică pentru instituţiile dintr-o comunitate rurală. În comparaţie cu preţul gigacaloriei sau cu cel al lemnului, prin folosirea salciei energetice se poate obţine o reducere a costurilor cu 50%.