Parcă un întreg munte s-a prăvălit pe șosea, mai sus de barajul de la Siriu. Cum versantul nu dă semne de stabilizare, iar viaţa şoferilor este pusă în pericol, drumarii au oprit circulaţia.
"După ultimele ploi, de duminica trecută, de o săptămână, a început să curgă, dar puternic. De-abia ieri s-au mobilizat mai puternic, că au venit primării şi poliţie şi toate alea", spune o localnică din zonă.
Localnicii îşi riscă viaţa ca să ajungă la casele aflate dincolo de mormanul de pământ, pietre şi copaci. Şi muncitorii trebuie să fie foarte atenţi. Un bolovan care a luat-o la vale a spart parbrizul unui utilaj.
"Pentru moment vom înlătura toate aluviunile, ne vom urca pe acel drum tehnlogic după sprijinire, pentru a reda traficul pe zona asta în siguranţă. Asta în două-trei zile sper să fie gata", spune Alexandru Pelin- director adjunct întreținere, CNADNR.
"Am vorbit cu domnul ministru de la Transporturi, m-a asigurat că în perioada următoare vor fi depuse toate diligenţele în vederea fondurilor necesare de la Guvern", declară Mariana Buleandră - prefectul judeţului Buzău
Şoferii sunt obligați acum să facă un ocol de aproape 100 de kilometri.
"Recomandăm tuturor celor care, de regulă, folosesc acesst drum să se orienteze pe rutele ocolitoare, atât dinspre Buzău cât şi dinspre Covasna, să folosească DN1A pe Cheia-Văleni de Munte", afirmă cms șef Vasile Nicolae- șef Poliția Rutieră Buzău
Drumul național 10 Buzău-Brașov este cea mai scurtă legatură între Muntenia şi Ardeal și era tranzitat de peste 5.000 de autovehicule pe zi.