Imediat după incidentul care a avut loc vineri la un hotel din Predeal, în urma căruia un copil şi-a pierdut viaţa, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor din Braşov au început controalele în toate bazinele de înot din judeţ. Printre primele a fost Bazinul Olimpic din Braşov, unde inspectorii au găsit mai multe nereguli.
Principalele nereguli pe care inspectorii OPC susţin că le-au găsit la Bazinul Olimpic din Braşov sunt lipsa unor bare de protecţie pe marginea bazinului, dar şi faptul că o parte din medicamentele din trusa medicală erau expirate de câteva luni.
"Produsele din interiorul cutiei medicale sunt expirate de luni de zile, vedem pe aceste pastiluţe", spune Sorin Susanu, inspector şef CRPC Braşov.
Comisarii de la CRPC spun că, potrivit normelor în vigoare, abaterile sunt grave şi că sancţiunea pentru administratorii bazinului va fi cu atât mai mare cu cât acum un an au fost somaţi să respecte toate prevederile legale.
"Acest agent economic poate să primească o amendă de până la 100.000 de lei şi suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor", a precizat Sorin Susanu - inspector şef CRPC Braşov.
Administratorul bazinului susţine că statutul construcţiei este unul aparte, ca bazin olimpic omologat si respecta normele internationale.
"Piscinele sau bazinele cu tehnologie de preaplin, cum e ăsta, preaplin înseamnă că apa se duce şi recirculă, da, vor avea prevăzute mijloace de prindere sau de susţinere la nivelul apei şi paviment antiderapant, ceea ce există!", precizează Emilian Cernica - directorul Direcţiei de Sport şi Tineret Braşov
Altă problemă găsită este legată de calitatea apei din bazin.
"În 24 de ore recirculă toată apa. Pentru acest motiv nu este nevoie să schimbi apa la două săptămâni", spune Emilian Cernica - directorul Direcţiei de Sport şi Tineret Braşov
Investiţia în Bazinul Olimpic de Înot din Braşov a fost de 30 de milioane de lei, iar lucrările au fost recepţionate anul trecut, în luna februarie. Controalele inspectorilor CRPC vor continua şi în zilele următoare.