Elevii au fost de-a dreptul încântaţi să le împărtăşească şi altora din experienţa lor în domeniul veterinar. Conştiincioşi, şi-au asistat profesorul, au răspuns la întrebările lui şi au dovedit că prezenţa lor la clinică nu este întâmplătoare.
Ferma didactica de la Prejmer a fost construită acum cinci ani şi este dotată şi cu o clinică veterinară de ultimă generaţie, unde elevii au posibilitatea să lucreze cu propriile instrumente şi să pună astfel în practică absolut tot ce învaţă aici.
Localnicii din Prejmer s-au bucurat când au auzit că animalele lor vor fi operate şi tratate gratuit astăzi. Doamna Cornelia Popa, de exemplu este stăpâna unei căţeluşe care trebuia sterilizată. A adus-o cu toată încrederea la clinică, pentru că ştia că elevii de aici sunt bine pregătiţi.
Viitorii tehnicieni veterinari nu sunt la primele intervenţii de acest fel, aşa că nu au avut nicio emoţie.
Lecţiile nu au fost, însă, foarte atrăgătoare pentru viitorii liceeni. Puţini s-au arătat interesaţi de medicina veterinară.
"Am dovedit dublul scop al acestei clinici didactice, şi anume - faptul că putem asigura baza materială şi logistică pentru buna desfăşurare a orelor şi totodată utilitatea pentru societate.", a spus Flavius Foica - profesor la clinica veterinară
Din păcate, însă, din ce în ce mai puţini elevi sunt intereaţi de agricultură sau de medicina veterinară. Chiar dacă au şansa să obţină calificări pentru meserii cerute de piaţa muncii, în domenii ca - industria alimentară sau agroturism, cei mai mulţi nu se lasă convinşi şi refuză repede ideea de a lucra în aceste domenii.