Traseul pe care se desfăşoară competiţia coboară până la 208 de metri sub nivelul solului şi are o lungime de aproximativ 3,5 km. Drumul se intinde de-a lungul minei turistice şi a tunelului care face legătura cu mina industrială, acolo unde vizitatorii nu au acces.
"Traseul pare mai mult decât super interesant, diferenţa de nivel nu este deloc mare, cred că va fi o provocare pentru toţi care participăm pentru prima dată", spune un concurent.
"Nu e chiar aşa de uşor cum părea prezentat, sunt două urcări şi în aceeaşi masură şi coborări la care trebuie să fii atent şi să-ţi dozezi puţin efortul fiind o oră întreagă pe acelaşi traseu", spune un alt concurent.
"Alunecă, alunecă din două considerente. Unu: că sarea devine lucioasă după ce este foarte mult călcată şi pe de altă parte, sunt anumite zone care au depuneri de sare fină", precizează Radu Ene - organizator.
Concursul constă în parcurgerea cât mai multor ture de câte 3,5 kilometri în 90 de minute.
"Este un traseu foarte interesant, cu multe viraje, zone alunecoase, unde trebuie sa încetinească, este multă strategie, trebuie să gândeşti", spune Dan Mazilu - ofiţer de presă al evenimentului.
Aceasta a fost cea de a doua ediţie a cursei numită "Călătorie spre centrul pământului". Cei 300 de participanţi au concurat pe categorii de vârstă iar câştigători au primit câte 500 de lei.