Astăzi autorităţile judeţene au venit din nou în locul unde s-a rupt stânca. De această dată au format o comisie care să analizeze situaţia. Astfel că specialişti de la infrastructură din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, directorul parcului natural Bucegi, reprezentanţi ai primăriei Moroeni şi de la ISU au constatat situaţia din teren
"Se vor lua măsuri de securizare a zonei, ca să nu se treacă pe zona accidentată", Ştefan Ene - reprezentant ISU Dâmboviţa.
"Versantul stâncos este fragmentat în mod natural şi fenomenul este foarte simplu. Aşa numitul îngheţ-dezgheţ. În momentul în care într-o falie. Intră apă, îşi măreşte volumul ca gheaţa, în momentul în care s-a dezgheţat, devine o zonă instabilă", Horia Iuncu - directorul parcului natural Bucegi.
Doar câţiva angajaţi ai fabricii de ciment au început astăzi să lucreze la linia de transport a calcarului, în timp ce degajarea drumului de bolovani va mai dura ceva timp
"Stâncile căzute sunt atât de mari încât autorităţile spun că e nevoie de cel puţin o săptămână ca să poată fi îndepărtate de pe drum", Mirela Palcu - reporter Digi24 Braşov.
"Va veni o echipă specializată angajată de Carpatcement pentru a începe din partea de maximă altitudine de unde a pornit această alunecare de rocament să vedem fiecare stâncă, piatră, cum se prezintă", Ion Marinescu, prefectul judeţului Dâmboviţa.
Până atunci, însă, 800 de familii din trei comune din zonă sunt fără apă la robinete. Stânca din munte a căzut exact peste conducta care alimentează o parte din sate. Acum, oamenii cară cu bidoane sau găleţi de la vecinii de peste drum, care au apă de la o altă sursă.
"Doamna a zis să venim când vrem. să venim să luăm apă că nu e nicio problemă, şi ne-au mai rugat şi alţi vecini mai încolo, veniţi, ori la noi, unde puteţi", spune un localnic.
Între timp, Poliţia Rutieră a decis ca drumul să fie închis accesului public. Până când stâncile nu vor fi îndepărtate din zonă, nici localnicii nu vor avea apă. Pentru repararea aducţiunii e nevoie şi de o analiză a unei comisii care se ocupă cu fondurile europene, pentru că investiţia a fost făcută din bani europeni.
Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae