Chiar dacă cele trei săli de operaţii au fost renovate anul trecut, într-una dintre ele, masa pe care sunt operate urgenţele şi pacienţii internaţi pe secţiile ORL, chirurgie plastică şi oftalmologie, este improprie. Mai mult, lampa de operaţii care a fost primită din donaţii este într-o stare avansată de uzură. Medicii se confruntă şi cu alte neajunsuri.
"De curând a cedat şi masa specială pentru intervenţii ortopedice, care făcea posibile intervenţii moderne cu posbilitatea de-a pune pe picioare copii cu fracturi, în special la membrele inferioare, prin tehnologii moderne", afirmă Aurel Mironescu - medic primar chirurgie-ortopedie pediatrica, şef Secţie clinică chirurgie pediatrică
Dacă nu se iau, măsuri medicii vor fi nevoiţi să reintroducă ghipsul. Pentru a face intervenţiile laparoscopice specialiştii se folosesc de aparatură adusă de la facultatea de medicină. Numărul insuficient de asistente, infirmiere şi îngrijitoare, este o altă problemă a medicilor.
"Atunci când sunt mulţi copii, şi au fost şi câte 30 de copii odată, nu prea ai cum să acoperi tot ce trebuie, toate nevoile, cu o singură asistentă şi o infirmieră pe tură după-masa şi noaptea. Este vorba de copii chirurgicali, unii dintre ei sunt imobilizaţi în aparat, ghizaţi", spune medicul Aurel Mironescu.
Totuşi, specialiştii de la Spitalul de Copii Braşov reuşesc să opreze o serie de malformaţii. Anual, pe secţia de chirurgie - ortopedie pediatrică, cei 6 medici de aici trateaza în jur de 1.500 de pacienţi.