UPDATE: 21:40Aristotel Căncescu a fost pus în libertate în urmă cu puțin timp. Președintele CJ Brașov va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Este hotărârea luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Procurorii DNA contestă această decizie. Aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă şi în cazul lui Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov.
Ies la iveală detalii din referatul în baza căruia procurorii DNA cer arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov. Aristotel Căncescu ar fi eliminat câştigătorul unei licitaţii pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov, ca să atribuie contractul unei firme apropiate, la o valoare mult mai mare.
19 milioane de euro este suma despre care anchetatorii spun că Artistotel Căncescu intenţiona să o redirecţioneze către firma unui apropiat de-al său. În acest scopt, el a dezavantajat o firmă care câştigase licitaţia pentru reabilitarea acestei clădiri care aparţine Spitalului Judeţean.
Anchetatorii susţin că actele adiţionale încheiate între Consiliul Judeţean şi firma lui Ion Diniţă i-au adus acestuia aprope 90 de milioane de lei în plus, faţa de contractul iniţial. În 2006, Consiliul Judeţean a încheiat un contract de concesiune, pentru lucrări de reparaţii, salubrizare şi deszăpezire a drumului dintre Rupea şi Racoş. Valoarea contractului a fost de 9,7 milioane de lei, bani care ar fi trebuit să intre în conturile firmei deputatului Ion Diniţă. În realitatea, însă, braşovenii au plătit peste 100 de miloane de lei pentru întreţinerea acestui drum.
Şi lucrările pentru reabilitarea terenului de sport al Colegiului Andrei Şaguna au fost supraevaluate.
4,5 milimetri este grosimea suprafeţei sintetice montate aici pe terenul de sport al Colegiului Andrei Şaguna de către firma Ramb. În realitate, contractul prevedea ca acest material să aibă 10 mm. Diferenţa i-a adus firmei foloase necuvenite de aproape 200.000 de lei.