100 de persoane au venit în fața porții numărul 2 a întreprinderii Roman SA cu steaguri, pancarte şi bannere cu mesaje anticomuniste. Au plecat apoi în marş spre centrul oraşului cu scopul de a reface drumul muncitorilor din decembrie 1989, pe Calea București şi Bulevardul 15 Noiembrie.
Pe parcursul marşului li s-au alăturat alte zeci de persoane. În tot acest timp au intonat imnul naţional şi au strigat, nostalgic, împotriva vechiului regim. Marşul revoluţionarilor s-a încheiat în faţa Prefecturii. Aici au fost au înmânat o petiţie prefectului Mihai Mohaci.
Ceremonia a continuat la troiţa din fața Prefecturii şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Cei care au participat la Revoluţie au şi acum, după 24 de ani, vii în memorie evenimentele pe care le-au trăit.
"În data de 21 ne-am întâlnit în centrul oraşului. S-a defilat prin oraş toată noaptea, însă dimineaţa ne-am întors la uzine. Ştiu că la Roman SA li s-a cerut celor de la schimbul trei să nu plece acasă, să vină în oraş. I-am
luat pe cei de la schimbul unu, am declarat grevă şi am venit în două coloane succesive în centru", îşi aminteşte un revoluţionar braşovean.
Pe lângă revoluţionari şi autorităţi publice locale la ceremonie au venit şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa la revoluţie.
"A căzut aici la Corona, împuşcat, în 23 dimineaţa. Avea 26 de ani", a declarat un braşovean care şi-a pierdut copilul la revoluţie.
În decembrie 1989 la Braşov au murit 118 persoane şi alte 103 au fost rănite.